dimarts, 17 de setembre del 2013

I Cursa Ciclista Sant Esteve d'En Bas.

El passat dissabte, es va disputar la primera cursa ciclista de Sant Esteve d'En Bas. Amb inici i arribada al mateix punt on se celebra la Marxa cicloturista terra de Remences.

La cursa, transcorria pels meravellosos paratges de la Vall d'En Bas. Amb les pujades a Joanetes en la primera volta i durant les cinc següents voltes, es passava pel centre de Sant Esteve i la pujada pel centre del poble del Mallol, amb rampes del 26%.

Ja en la primera Volta, el primer a provar-ho, l'Albert Bañeres que s'escapava abans de Joanetes. Però de seguida seria neutralitzat pel pilot.

Seguidament de la primera pujada al Mallol, en deixar enrere el poble, també o intentarien de nou els companys amb Oscar Álvarez, Oriol Garcia i Albert Bañeres. Però seria en el següent intent, quan tres corredors aconseguirien marxar amb èxit, entre ells Esteban Iglésies.

En la segona volta, tres corredors més, també marxarien del pilot en cerca dels altres tres que marxaven per davant. Entre ells, es trobava A. Bañeres que o estava buscant insistivament.

En la tercera volta, es reagruparien els sis escapats que formarien l'escapada bona. Amb bona entesa, aconseguirien anar augmentant l'avantatge respecte del pilot.

En la quarta volta E. Iglésies acusaria l'esforç de l'escapada i no aguantava el ritme dels escapats deixen-se anar de l'escapada. Va ser reagrupat al grup principal que controlaven Álvarez i Garcia.

Ja en l'última volta, Edu Gómez que també estava a l'escapada, també acusaria el cansament i es despenjaria dels favorits. M'entre que a tres kms per l'arribada, Jonathan Rubio, atacaria en l'ascensió a Joanetes per marxar dels seus companys d'escapada i guanyar la cursa en solitari.

Jonathan, era de la categoria Sènior i quedava per decidir el podi Master30, entre els altres tres corredors. Així doncs A. Bañeress'imposava a l'esprint per adjudicar-se la segona posició absoluta i primer Master30.

El següent grup, el pilot principal, entraven els companys Oriol, Oscar, Esteban i Pablo. Completant el Team que de nou, s'adjudica una nova victòria de cursa per equips.


 Com sempre, exel·lent reportage de Angel F. Santos: http://angelfsantos.blogspot.com.es/