diumenge, 30 d’agost del 2009

56é GRAN PREMI RIPOLL - VALLTER 2000 15é MEMORIAL FERMIN PUJOL

Ahir es va disputar de nou la clàssica Ripoll-Vallter2000 amb una bona participació senior - master30. Amb 60 dels 109 corredors que varen acabar la cursa.
De nou en Josep Patiño i l'Antonio Cruz varen estar entre els millors, en una de les carreres que més s'adapta a les seves condicions d'escaladors. En Patiño 5è i Cruz 6è absoluts i segons de les seves respectives categories que de nou tornaven a ser puntuables pel campionat de Catalunya senior-master30.
Una cursa on els grans dominants varen ser els corredors èlits i els bikers que es deixen veure en aquest tipus de curses on exploten millor les seves qualitats.
Pel que fa la cursa va començar amb ritme tranquil fins que un grup nombrós agafava distància abans d'arribar a Snt Joan de les Abadesses. Passada aquesta localitat es neutralitzava l'escapada i poc després saltaven dos corredors, David Sanchez i Jonathan Rubio abans de Snt Pau de Seguries.
Sortint de Sant Pau saltava Jordi Sargatal, que arribava als dos escapats i junts es disputarien la meta volant de Setcases, aconseguida per aquest últim. A dos minuts i mig passava el pilot per Setcases, on es començava a estirar i ja enfilant les primeres rampes del port el gran grup es convertia amb una serpentina de corredors buscant el seu ritme d'ascens.
I és que les rampes de Vallter et posen a lloc!
Pel que fa a mi, crec que vaig tenir una posició digna. Controlant els seniors i master que tenia més aprop per tal de no perdre puntuació en la classificació de la xallenge.
Encara que m'hagués agradat ficar-me en l'escapada del dia per arribar amb avantatge a peu de port. Llàstima que no la vaig buscar bé i em vaig comformar amb reservar forces i buscar la posició en l'ascens.
Albert Bañeres.